window.ga=window.ga||function(){(ga.q=ga.q||[]).push(arguments)};ga.l=+new Date; ga('create', 'UA-79849198-1', 'auto'); ga('set', 'forceSSL', true); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('require', 'displayfeatures'); ga('require', 'cleanUrlTracker'); ga('require', 'outboundLinkTracker'); ga('require', 'ec'); ga('send', 'pageview'); ga('set', 'nonInteraction', true); setTimeout("ga('send', 'event', 'read', '20 seconds')", 20000); TATİL BAVULU HAZIRLAMA TAKTİKLERİ | Blog | Bedibuy

TATİL BAVULU HAZIRLAMA TAKTİKLERİ

Yurt içi ve yurt dışı, iş seyahati ve gezi tatillerimize çıkarken çoğunlukla en son aklımıza gelen bavul  hazırlıklarıdır. Öncelikle valiz ve bavul ihtiyaçlarınıza bir göz atmalısınız. Zira bu yıl o eski dönem koyu bavul modellerinin yerini, rengârenk sizi yansıtan bavul seti ve valiz seti ürünleri almaktadır. Mağaza ve internet üzerinden kolaylıkla sipariş verebileceğiniz her bütçeye uygun seçenekleriyle valiz fiyatlarını ve bavul fiyatlarını karşılaştırma imkânınızda bulunmaktadır. Gideceğiniz tatil yerinin hava şartlarına uygun olarak kıyafet seçimini yapmanız valizinizi hazırlamanızda size yardımcı olacaktır. Tüm bunların plan ve program içinde yapılması için valiz hazırlık önerilerimiz şunlardır;

valiz04

1-LİSTE YAPIN

Öncelikli olarak tatil için yanınızda bulundurmak istediğiniz eşyaların bir listesini yapmakla işe başlayabilirsiniz. Seyahat için önemli olan eşyalarınızı düzenli bir şekilde ve olabildiğince ihtiyaç dâhilinde yanınıza almak sizi fazla eşya yükünden kurtaracaktır. Yurtdışı tatilleriniz için pasaportunuzu ve pasaport fotokopilerinizi ayrı ayrı çantalarda bulundurmanızı öneriyoruz. Eşyalarınızı da unutmak istemezsiniz tabii ki…

2-DOĞRU VALİZ SEÇENEKLERİ

Küçük gözleri çokça olan valizleri tercih etmeniz eşyaları yerleştirmede işinize çok yarayacaktır. İç çamaşırlarınızı, çoraplarınızı, aksesuarlarınızı işe yaramaz gibi görünen gözlere koyabilir, yer tasarrufu yapabilirsiniz. Kişisel bakım eşyalarınız için seyahat çantası almanız eşyalarınıza ihtiyaç dâhilinde hızlı ulaşmanızı sağlayacaktır. Tekerlekli valizleri tercih etmeniz taşıma esnasında güç kaybı yaşamamanızı sağlamaktadır. Bavul ve valizlerinizi kaliteli ve boyutlarını seyahatlerinize uygun seçerseniz sizin için doğru tercih olur.

 valiz03 

3-TATİL SÜRENİZİ BELİRLEYİN

Tatilinize kaç günlüğüne gideceğinizi belirleyin. Eşyalarınızı bu doğrultuda yanınıza almanız uygun olacaktır.

4- KIYAFET SEÇİMİ

 Kıyafet ve ayakkabı seçimlerinizi tatil yöresine göre tercih etmeye çalışın. Örneğin; doğayla iç içe sportif aktivitelerde bulunacağınız bir yer mi? ya da romantizm yaşayacağınız balayı tatili mi? Özellikle tatil öncesinde günlük kombinler yapmanız kararsızlık yaşamanızı önleyecektir. Çocuklu ailelerin, valizlerini yerleştirirken küçük giysi poşetleri kullanarak iç çamaşırı, çorap alt ve üst kıyafet kombinleri yaparak günlük poşetler halinde hazırlamaları yer ve zaman tasarrufu sağlayacaktır.

 valiz02 

5-EŞYALARINIZI YERLEŞTİRİRKEN EKONOMİK DAVRANIN

Giysilerinizin az ya da çok olması aslında önemli değildir. Önemli olan onları nasıl yerleştirdiğimizdir. Ütülü olan kıyafetlerimizin kırışabileceğini aklımızdan çıkartmamalı, pantolon ve gömleklerimizi özenle yerleştirmeliyiz. Ayrıca şapka gibi eşyaların deforme olmasını hem de şeklinin bozulmasını engellemek adına içine kıyafetler koyabiliriz. Aksesuarlarımız da aynı şekilde ilaç ya da lens kutularına koyulabilir, böylelikle kaybolmaları ve dağılmaları engellenebilir. Ayakkabılarınızın içine çorap ya da aksesuarlarınızı, şarj aletlerinizi vb. şeyleri koyarak yerden tasarruf edebilirsiniz. Giysileri rulo yaparak yerleştirmek de, yanımıza daha fazla eşya almamızda etkili olacaktır. Valiz ya da bavullarda, cep gözleri bulunan fermuarlı bütün bölümleri kullanmaya çalışmalıyız.

6-FAZLALIK EŞYALAR

Örneğin bir kıyafetiniz için birden fazla aksesuar alımı yapmamanız gerekir. Bazı eşyaları, bu da lazım olur anlayışıyla, yanınıza almanız sizin gereksiz fazla yer işgal etmenize sebep olacaktır. Gideceğiniz yerlerden temin edebileceğiniz eşya ya da malzemeleri yanınıza almaya çalışmayın. Her şeyin küçük boyutlu olmasını tercih etmeye çalışın.

 valiz01

7- EL ÇANTASI KULLANIN

Bütün eşyalarınızı sadece kabin boy valizlerine sığdırmaya çalışmayın. El çantalarınızı kullanabilir, yolculuk sürecinde ihtiyacınız olabilecek eşyalarınızı yanınıza almayı tercih edebilirsiniz. Cep telefonunuz, fotoğraf makineniz ve şarj aletleri, kullandığınız ilaçlar, kitabınız, parfümünüz, cüzdanınız vb. eşyaları el çantanıza yerleştirebilirsiniz. Sırt çantaları da en pratik çözümler arasındadır. Yanınıza yolculuk anında alabileceğiniz yedek kıyafet, yiyecek vs. gibi birçok şeyi koyabilirsiniz.

 

8-VALİZLERİNİZDE FAZLADAN YER BIRAKMAYA ÇALIŞIN

Seyahat esnasında hediyelik eşyalar veya alışveriş tutkunları için özel kıyafetler satın alabileceğinizi unutmamanızı öneririm.  Bu sebeple valizinizde fazladan yer bırakmalısınız. Ayrıca valizinizi özenle kapatarak, eşyalarınızın dağılmasına engel olabilirsiniz.

 

 

 

 

Lütfen sayı dizinini aşağıdaki metin alanına girin.

* ile işaretli alanların doldurulması zorunludur.