window.ga=window.ga||function(){(ga.q=ga.q||[]).push(arguments)};ga.l=+new Date; ga('create', 'UA-79849198-1', 'auto'); ga('set', 'forceSSL', true); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('require', 'displayfeatures'); ga('require', 'cleanUrlTracker'); ga('require', 'outboundLinkTracker'); ga('require', 'ec'); ga('send', 'pageview'); ga('set', 'nonInteraction', true); setTimeout("ga('send', 'event', 'read', '20 seconds')", 20000); TOST MAKİNESİ, IZGARA NASIL SEÇİLMELİDİR? | Blog | Bedibuy

TOST MAKİNESİ, IZGARA NASIL SEÇİLMELİDİR?

      Tost; arasına yağ sürülerek sucuk, peynir gibi katı yiyecekler konularak kendisine özel makinesiyle kızartılıp gevşetilen ekmek dilimine denilmektedir. Tost pişirmek için kullanılan iki metal parçanın menteşe yardımıyla tutturularak oluşturulan cihaza tost makinesi adı verilmektedir. Tost makinesi fiyatları ürünün kalitesine göre değişim göstermektedir. Genel olarak elektrikle çalışmaktadır. Alüminyum ya da teflondan yapılmaktadır. İlk tost makinesinin Almanya ve Hollanda’da 1300’lü yıllarda ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Bu zamanlardaki insanlar iki uzun demir platformu birleştirerek arasına ekmek koyarak kızartıyorlardı. Aslında bu işlem detost makinesinin icadını kolaylaştırmıştır. Hatta o zamanlardaki insanlar bunu sanata çevirerek üzerine dini semboller ve çeşitli sembollerle süslemesini yapmışlardır. 1911 yılındaysa General Electric günümüzde çalışmakta olan elektrikli tost makinelerini icat etmiştir. Önerebileceğimiz tost makinesi markalarıysa; Arzum tost makinesi, Korkmaz tost makinesi, Silex tost makinesi çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

tostmakinesi_01

 

 SİLEX TOST, SİLEX TAVA SİLEX LAHMACUN MAKİNESİÖZELLİKLERİ

      Silex markasıyla yapılan tostlar, lahmacunlar, yemekler ve ekmekler hiçbir değişikliğe uğramadan sofranızda yer almaktadır. Ayrıca koku ve duman olmadan afiyetle yiyebilirsiniz. Uluslararası patente sahip bir üründür. Ayrıca Alman Sağlık Bakanlığı tarafından da onaylanan bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Silex grill fiyatları özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Siz de alacağınız ürünün hangi özelliklere sahip olmasını istiyorsanız ona göre makine tercih edebilirsiniz.

tostmakinesi_022

 

IZGARA NEDİR?

      Metal çubuklardan ya da ahşaptan yapılan parmaklık biçiminde et, balık, köfte gibi yiyecekleri pişirmek için kullanılan alete ızgara adını veriyoruz. Elektrikle çalışan çeşidineyse elektrikli ızgara adını veriyoruz.

tostmakinesi_05

 

LAHMACUN NEDİR?

    Üstüne kıyma konulup fırında pişirilerek yapılan pide türüne lahmacun adını veriyoruz. Lahmacun makinesi alarak harika lezzetler yapabilirsiniz.

     Bizim kültürümüzde lahmacun ve ızgara önemli bir yere sahiptir. Ülke olarak ağzımızın tadını çok iyi biliriz. Özellikle lahmacunla ayranın bizim için önemi çok büyüktür. Bu nedenle ağzımıza layık lahmacunlar yapmak için en iyi makineleri tercih etmeliyiz.

IZGARA ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

     Izgara seçerken; öncelikle ızgaranın büyüklüğüne karar vermelisiniz. Kullanım alanınız nasılsa ona göre almalısınız. Ayrıca kalabalıksanız büyük almalısınız. Eğer kalabalık değilseniz de küçük ızgaraları tercih edebilirsiniz.

tostmakinesi_03

 

IZGARA YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

     Izgara bizim kültürümüzün bir parçasıdır diyebiliriz. Izgara yapacağınız etin yağlı et ve köfte olmamasına dikkat etmelisiniz. Tavuk yapıyorsanız eğer derisini yüzmelisiniz. Eti kasaptan aldıktan sonra sirkeli suda dinlendirmelisiniz. Eti dinlendirdikten sonra zeytinyağı, sirke, limon suyu, sarımsak, kekik ve biberiye koyarak da lezzet katabilirsiniz. Izgara et ile ateş arasında ki mesafe 10 cm olmalıdır. Eğer yakın olursa yüksek ısı etin dışındaki proteinleri katılaştırıp ısının içine girmesini engellemektedir. İyi ızgara yapabilmenin ilk şartı ızgaranın ısı derecesini iyi ayarlamak olmalıdır. Etleri önceden ısıttığınız ızgaraya koymalısınız. Etlerızgarada pişerken sık olarak kesinlikle çevirmeyin. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafı çevirmelisiniz. Izgarada pişen etlerin dereceleri kişinin isteğine göre olmalıdır.

tostmakinesi_04

TOST MAKİNESİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

      Sizlere, en iyi tost makinesi nasıl olmalıdır konusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Tost makinesinde adı üzerinde tost pişirilir. Ama tost haricinde balık ve et de yapabilirsiniz. Bu nedenle tost makinelerinin üst kısımları demir plakalar üzerine yapışmamalıdır.Kolay temizlenir bir yüzü olmalıdır. Tost makinesi seçerken çıkarılabilir plaka tercih etmelisiniz. Plakalar; demir döküm, teflon ya da seramik olmalıdır. Uzun yıllar kullanmak istiyorsanız gövdesinin çelik olmasına özen göstermelisiniz. Ergonomik tasarımlar tercih etmelisiniz. Ayrıca alacağınız markanın bilindik olmasına özellikle özen göstermelisiniz.

    

 

 

 

Lütfen sayı dizinini aşağıdaki metin alanına girin.

* ile işaretli alanların doldurulması zorunludur.